A.T.O.R. Hârlău la Sf. Liturghie în ctitoria ocrotitorului lor

Viața parohiei Februarie 21, 2016

Mai întâi cu Mântuitorul Iisus Hristos în Sfânta Liturghie!

         Participarea tinerilor din A.T.O.R. Hârlău în biserica ștefaniană din localitate la Rugăciunile dimineții și la Sfânta Liturghie, miercurea, între orele 6,00-7,50 - pildă de viețuire creștină autentică - ne umple sufletul de bucurie duhovnicească, de nădejde și dragoste. Jertfa lor, a tinerilor creștini ortodocși din Hârlău, adusă lui Dumnezeu în cadrul programului liturgic al parohiei, într-o vreme în care capcanele întinse precum un năvod caută să-i piardă sufletește, este demnă de admirat și de prețuit.

         Precum femeile mironosițe și creștinii veacurilor apostolice și patristice, dis-de-dimineață, aceștia, îndemnați de glasul conștiinței și însoțiți, tainic de îngerul păzitor care le numără pașii - iar în chip văzut de pr. Petru Ciobanu, fratele preot desemnat cu coordonarea activității filialei - își îndreaptă pașii spre biserica-locaș de închinare, unde-L întâlnesc pe Hristos-Domnul, adresându-I rugăciunile dimineții și oferindu-și timpul lor, primind în schimb bucuria comuniunii cu Hristos euharistic. Suflete smerite și pline de lumină, cu lumini din ceară în mâini și cu glasuri cristaline, toți se alătură corului îngeresc pentru a-L slăvi pe Dumnezeu la Sfânta Liturghie.

         Odată primeniți sufletește, aceștia își îndreaptă pașii spre dascălii din școlile orașului, unde adună cu multă nădejde, precum albinele, nectarul învățăturilor bune și folositoare lor și semenilor lor.

         În semn de aleasă prețuire, parohia a deschis un album de fotografii în site-ul parohial, dedicat acestor tineri minunați, unde, din când în când, vor fi adăugate imagini-document. 

          Dumnezeu să le binecuvinteze activitățile frumoase și sfinte!

          Paroh,

           Pr. dr. Dumitru Tincu

           FOTO: Vezi albumul in site-ul parohial